TIPTAP, SANOO VESIHANA


Yksi tämän viikon must-hankinnoista ovat yllättäen vesihanat. En kyllä yhtään ymmärrä miksi, mutta olen tehnyt työtä käsketty(n)ä ja sellaisella dravilla, että hanat ovat seikkailleet unissanikin. 

Meillä on ollut hanahankinnoille muutama reunaehto mielessä: keskikerroksen vessaan hankitaan kosketusvapaahana, keittiöön jotain yksinkertaisen linjakasta mutta käytännöllistä, ja suihkuiksi sekä alas että ylös kattoon asennettavat sadevesisuihkut.

Jos on valinnanpaljous ongelmana yhdessä jos toisessakin hankkeessa, niin eivät lopu maailmasta vesihanavaihtoehdotkaan. Ainakaan ihan heti. Onneksi lvi-asentajamme asetti oman työnsä ehdoksi sen, että valitsemamme hanat ovat VTT:n tyyppihyväksymiä. Sillä saatiin kerta heitolla rajattua joukosta muutama kaunis kandidaatti pois.

Kosketusvapaaksi hanaksi on valikoitumassa Oraksen Vienda ja suihkuistakin olemme pääsemässä yhteisymmärrykseen. Niinpä ainoa, jonka kanssa takkuamme, on keittiön hana. Tai no, viivalla on kaksi vaihtoehtoa: Grohen Zedra ja Hansgrohen PuraVida valkoisena. 

Vaihtoehdoista Zedra on puhtaasti keittiöhana ulosvedettävine hanapäineen, mutta PuraVidassa miellyttää sen äärimmäinen yksinkertaisuus ja se, että vipu on hanan päällä. Meillä oli entisessä kodissa keittiöhana, jonka vipu oli sijoitetu sivulle Zedran tavoin, ja argh, kyllä siinä muutaman kerran tuli hiha kasteltua. Tosin sen kanssa harjotelleina osaisimme varmaan varoa vettä suihkivaa Zedraa. :-)

Hmm. Ehkä nämä vesiaiheiset hankinnat ovat tapetilla siitä syystä, että huomenna meidät liitetään kaupungin viemäriverkostoon. Se hanke onkin ollut yhtä yllätystä yllätyksen perään ja vaatinut toteutuakseen 10 tuhatta budjetoimatonta euroa. Että pääsisipä pian lotraamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...