PARIISIN TUOMAA


Moikka moi, viikonloppuretki Pariisissa on nyt takanapäin, ja jos lukuun ei oteta tämänpäiväistä seikkailuani keskustasta lentokentälle, reissu sujui oikein mallikkaasti. 

Kaupunki vaikutti alun alkaen kovin hiljaiselta (ja harmaalta), kunnes tajusimme kaikkien ihmisten pakkautuneen ostoskaduille. Pariisissa oli juuri alkanut vuotuinen talviale, ja huh, millainen hullunmylly kaupoissa oli! Hulinasta huolimatta mekin uskaltauduimme hiljaisilta puistokujilta kaaoksen keskelle ostoksille ja teimme mielestäni loistavia löytöjä.




Jopa normaalisti sunnuntaisin kiinni oleva la Fayette -tavaratalo piti ovensa auki koko viikonlopun ajan, ja hyvä niin. Bongasin näet tavaratalon valaisinosastolta aivan uskomattoman hienon pöytävalaisimen, mutta perinteitä kunnioittaen S hillitsi ostosaikeitani arvellen lähetyskustannusten olevan ihan kamalat. Annoin sillä erää periksi, mutta tänään kun S oli jo lähtenyt töihin, kipitin takaisin rikospaikalle ja ostin lampun, tyynen rauhallisesti. Lähetyskustannuksetkaan eivät lopulta olleet kovin suuret - varsinkin kun minua rahastanut myyjä otti 40 prosentin alennuksen lampun hinnasta kahteen kertaan. En jäänyt reklamoimaan asiasta.  :-)


la Fayette-tavaratalon anniksi koitui myös Alessin Spirogira-vati, jota ei sentään tarvinnut ruveta lähettämään perässä, vaan se saatiin sullottua jo Suomesta lähtiessä täpötäynnä olleeseen matkalaukkuun.

Habitatiin onnistuimme myös kävelyretkillämme törmäämään. Iskimme silmämme aivan ihanaan työpöytään, mutta sen hankkimista en uskaltanut edes ehdottaa S:lle. Niinpä pöytä jäi sinne ja mukaan lähti varsin kookas tuikkukynttelikkö 50 prosentin alennuksella ja Pariisi- ja Lontoo-aiheiset tyynyt A:n huoneeseen.

Entäs se hehkuttamani kirpputori? Sinnekin ehdittiin, mutta tällä kertaa tyydyimme vain ihailemaan valikoimia. Ilma oli lauantaiaamuna sateisen harmaa, joten tungosta ahtailla kirpparikujilla ei ollut, mutta koska emme olleet etukäteen miettineet, mitä sieltä etsimme, emme sitä myöskään löytäneet.




Ah, olipas mukavaa olla tovi poissa. 

Kuvat: oma albumi, Alessi, Habitat, Google-kuvahaku


Ps. Perjantaina temppuillut pöhötin päätti kuin päättikin olla suopea meille ja toimia mallikkaasti viikonlopun yli. Huh, helpotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...