KYLLÄ S OSAA (KAIKENLAISTA) :-)


Meillä alkaa keittiöpäätösten osalta dl uhkaavasti lähestyä, sillä arvioimme, että asennuspuuhiin päästään maaliskuun tietämillä. Päätöksenteon tueksi S askarteli Google SketchUpilla keittiöstä muutamia versioita. Myös sen, johon olemme todennäköisesti päätymässä.


Suunnitelmia on matkan varrella ollut useampia, mikä ei liene yllätys kenellekään - varsinkaan keittiötä joskus suunnitelleelle. Kahdesta asiasta olemme kuitenkin pitäneet kiinni koko ajan: luovumme yläkaapeista ja kasaamme takaseinälle täyskorkean kaappirivistön. 

Vaikka olen kova laittamaan ruokaa, en ole kovin ihastunut keittiökoneiden ulkonäköön. Olenkin kovin mielissäni siitä, että tulevassa keittiössämme takaseinän kaappirivistö nielee sisuksiinsa uunin, mikron, jääkaapin ja pakastimen niin, ettei niiden olemassa olosta kieli kuin pienet tuuletusritilät. Astianpesukone integroidaan kalusteovella ja sijoitetaan saarekkeeseen. Liesi on siis ainoa, josta en pääse eroon. Ja ai niin liesituuletin - voi ei. :-)

Jos on korkeiden kaappien kanssa ollut helppoa, niin kokonaan toinen tilanne on ollut saarekkeen kanssa. Milloin olen ollut tilaamassa puista työtasoa, milloin Silta-saareketta ja milloin inttänyt, että myös ruokailuhuoneen puolelle avautuvat kaapistot on oltava laatikostoja. Nyt on sisminen rauha kuitenkin laskeutunut pääkoppaani.

Meille ei tule puista työtasoa, ei Siltaa eikä laatikostoja ruokailuhuoneeseen. Sen sijaan meille tulee valkoinen Corian-työtaso ja "perinteinen" saareke sillä poikkeuksella, että päädyssä oleva "aamiaisnurkkaus" on läpi auki. Se on juuri se rako, johon olemme ujuttamassa Artekista ostamiamme neljää punaista K65-tuolia.

Koska alun perin oli tarkoitus, että saarekkeen taso olisi puuta, meidän oli keksittävä Corian-vaihdoksen takia jotain muuta, koska täysin valkoiseen keittiöön ei sielunmaisemani ollut valmis. Olemmekin päätymässä siihen ratkaisuun, että ruokailuhuoneen puolelle avautuva kaappirivistö olisi jotain vaaleaa puulajia ja takaseinän kaappirivistöön tuleva valolippa matkisi sitä. 

Vaikka meille ei ole tulossa olohuoneeseen täysin auki olevaa avokeittiötä, avoimuutta on toivon mukaan muuten luvassa. Tila ruokailuhuoneen isoista ikkunoista olohuoneen isoihin ikkunoihin on näet 11 metriä pitkä, eikä tuohon väliin mahdu yhtään väliseinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...