TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT


Täällä pääkaupunkiseudulla tontit ovat usein nenäliinan kokoisia ja oman kotinsa suojista  pystyy kätevästi kurkistamaan, mitä naapureilla tänään syödään. Meillä kävi kuitenkin tuuri. Saimme tontin, joka on (ihan) pikkuisen nenäliinaa suurempi ja mikä parhainta, plänttimme rajoittuu puistoalueeseen. 


Puistoalue tarkoittaa (kai/toivottavasti) sitä, ettei talomme takapihalle ilmesty koskaan naapurin tiiliseinää. Tästä tiedosta rohkaistuneena puhkoimme suunnitteluvaiheessa olohuoneeseen julmetun kokoisen ikkunan, jolla on korkeutta kahden kerroksen verran. 

Kun olin viikonloppuna lappamassa lunta olohuoneesta pihan puolelle, huomasin ensimmäistä kertaa kiinnittää huomiota tulevaisuuden näkymiin. S:lle asia ei kai ollut yhtä tuore, sillä kun hihkuin häntä paikalle töllistelemään ikkunasta avautuvaa metsämaisemaa, hän ei ollut siitä yhtään niin yllättynyt kuin allekirjoittanut. A:kin väitti havainneensa asian jo aikoja sitten - mitä en kyllä usko. :-)

Meillä on toki talon molemmin puolin naapurit ja äärettömän mukavat naapurit ovatkin, mutta uskon koko naapuruston olevan innoissaan takapihan metsämaisemista. Olen myös päässyt ihastelemaan, miltä metsä näyttää muiden ikkunoista käsin. Omastamme en sitä vain ollut huomannut katsoa. Niin minua.

Isot ikkunat eivät pömpelissämme rajoitu vain olohuoneeseen. Ikkunat näet lähtevät lattiatasosta myös ruokailutilassa ja keittiössä. Ruokailutilasta on myös käynti terassille, jolla naapurin tiiliseinää saakin sitten tuijotella melkein koko terassin edestä. 

Arvoimme suunnitteluvaiheessa pitkään ja hartaasti terassin sijaintia. Missään vaiheessa emme kuitenkaan halunneet peittää terasilla olohuoneen isoa ikkunaa. Kaipa me sitten sismisesti tiesimme, että tulevaisuuden näkymiä haluttaisiin tuijotella koko ikkunan alalta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...